A kés valószínűleg a legfontosabb tárgy a konyhában. A híres szakácskéstől a hullámos késig vagy a kínai bárdig mindegyik pontos és lényeges szerepet tölt be a konyhában.
Ha gond nélkül és jó áron szeretné felszerelni konyháját, válasszon egy tartós késkészletet. Modelltől függően mindent megkaphatsz, ami a mindennapi főzéshez szükséges: szakácskés, gyümölcs- és zöldségkés (hámozáshoz), fogazott kés kenyérhez, szeletelő kés vagy filézéshez.
Ha hatékonyságra, erőre és tartósságra vágyik, fektessen be professzionális késekbe, és használjon rendszeresen professzionális acél eszközt az élezéshez, egy élezőkövet, vagy fedezze fel alább "a világ legjobb késélező eszközét".
A konyhai kések pengéjének legelterjedtebb anyagai a következők: rozsdamentes acél, szénacél és kerámia. A szénacél keményebb és kevésbé gyakori az élezés, a rozsdamentes acél nagyon ellenáll a foltoknak és a rozsdának, a kerámia tovább éles marad, de kényesebb és alaposabb ápolást igényel, mint a fémanyagok.