A LAVA vállalatnak több mint 40 év tapasztalata van az öntöttvas termékek gyártásában. A vállalatnak egy 6000 m² -es gyára van, Eskisehir-ben, Törökországban.
A rugalmas felszerelés a legmagasabb minőségű standardokat nyújtja és nagy a gyártási kapacitása. Fejlett zománcozó technológiában részesül (a Ferrotechniek engedélyezte).
Az öntöttvas, a történelem során az egyik legjobb anyag, amely az edények gyártására van felhasználva, ma az összegyűjtött ismeretekkel többféleképpen, több formában és több főzési technikákkal lehet felhasználni.
A LAVA főzőedényeket több fajta receptekre lehet használni, mint például: levesek, sültek, desszertek, sütemények, quiche vagy kenyerek elkészítéséhez. Az öntöttvas ideális minden főzési technikákra. Mivel a meleget egyenletesen ossza szét, tökéletes választás ahhoz a receptekhez, amelyek közepes hőmérsékleteket igényelnek az elkészítésükhöz, tokányok és olyan receptek, amihez olívaolajat használ fel. Az öntöttvas grill lapokon a húsok és a zöldségek aromája olyan, mintha roston sült volna.
Az edény fedelének köszönhetően az edényben létrehozott pára elpárolog és az étellel keveredik össze, így a vitaminok és az aromák nem vesznek el. Hogy ha a helyes főzési technikát használjuk a végső termék nem csak ízletes és aromás, hanem az ételben lévő tápláló értékek megmaradnak, hozzájárulva egy egészséges életmódhoz.