Az öntöttvas edények olyan előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy különleges helyet érdemelnek portfóliónkban. A világszerte elismert öntöttvas edények gyakran megtalálhatók a leghíresebb éttermek konyhájában.
A minőségi öntöttvas főzőedény előnyei között szerepel a megnövekedett mechanikai ütésállóság (karcolás, repedés), a könnyű tisztíthatóság, de a rendkívül hosszú élettartam is. Az öntöttvas lassan melegszik fel, de megvan az az előnye, hogy a sütőből való kivétel után sokáig megtartja az étel hőmérsékletét.
Az öntöttvas főzőedény hosszú távú befektetés, és jó eséllyel családi vagyonává válik. Ezért ajánlott az öntöttvas edények ismert gyártóját választani, akinek a neve garantálja a felhasznált anyag minőségét és a gyártás tökéletességét. Sőt, sokféle minta és szín közül válogathat, melyeket vendégei észrevehetnek majd, amikor az asztalhoz viszi ételtálaláshoz.
Serpenyők, serpenyők, mini serpenyők vagy a híres cocotte edények – mindegyikben az öntöttvas páratlan tulajdonságai vannak. Azonban ne feledkezzünk meg a „fűszerezésről” (rendszeres étkezési olajos kezelés), és kerüljük a tisztítószerek és súrolóanyagok használatát a tisztításuk során.