Leírás
AMT Gastroguss alumínium grill serpenyő, mérete 26 x 26 cm, magassága 4 cm, Lotan® tapadásmentes bevonattal, Németországban gyártva.
AMT Gastroguss - A világ legjobb serpenyője - a VKD (Németország legnagyobb szakácsszövetsége) szerint.
Minden AMT Gastroguss termék, kézzel formázott alumíniumból készült képzett kézművesek által. A kézzel öntött alumínium előnyei közé tartozik: hosszabb keményedési idő, amely megakadályozza az anyag igénybevételét, homogén öntvény és kisebb számú légbuborék megjelenését az anyagban, mint a gépi öntésnél.
Az AMT Gastroguss serpenyő nagyon vastag, akár 9 mm vastag alappal rendelkeznek. Több energiát tárol, és nem melegszik fel túl könnyen. Az AMT Gastroguss serpenyők arról is híresek, hogy a bázis (alap) nem deformálódik az idő múlásával, még akkor sem, ha szélsőséges hőmérséklet-ingadozásoknak vannak kitéve.
Az alumínium alapú Gastroguss termékeket először homokfúvási müveletnek vannak kitéve, hogy 12 -szeresére növeljék a felhordandó rétegek tapadási felületét. Az első felvitt réteg: a titán -oxid amelyet 20 000 ° C -on égettek, és majdnem olyan kemény, mint a gyémánt. A következő felvitt réteg: a korróziógátló réteg, a középső réteg: kerámia részecskékkel történil és a nem tapadó felületi réteg, a Lotan®.
Ez a tapadásmentes bevonat csak az AMT Gastroguss serpenyőkben található meg, és a tapadásmentes tulajdonságok mellett, amelyek elősegítik az edények egyszerű tisztítását, antibakteriális hatással is bír.
A Lotan® tapadásmentes bevonat a klasszikus tapadásmentes bevonat minden előnyét kínálja, de mindezt PFOA (Perfluorooctanoic sav)nélkül.
A Gastroguss serpenyő fogantyuja akár 240 °C-os hőmérsékletet is kibír. Így rögtön a tűzhelyen való sütés után, anélkül, hogy kicserélné az edényt, gratinírozhatja az ételt. A gratinírozást, más néven "csőben sütést" sütőben - vagy grillsütőben - végezzük. Pirítást jelent, mert a különböző csőben sült ételeket először meg kell főzni, esetleg a megfelelő mártással bevonni, így csak rövid ideig kell sütni, azaz csak a felső rétegüket kell megpirítani.
Az serpenyők ergonomikus fogantyúit a Német Nemzeti Gasztronómiai Csapat segítségével fejlesztették ki.
Mosogatógépben mosható, és minden főzőlapon használható, beleértve az indukciós főzőlapokat is.