Ha szenzációs ételt szeretne főzni, akkor speciális főzőedényekre lesz szüksége. A szószfecskendők és a konyhai pipetták azok a titkos edények, amelyek a konyháját finomságok készítésének laboratóriumává varázsolják.
A húsfecskendővel a szakácsok szószokat, ízesített olajat és pácokat fecskendeznek a steakbe, a hús ízesítésére és puhítására. Ügyeljen arra, hogy a tű átmérője megfeleljen az Ön igényeinek: a vékony tűk folyékony olajokhoz, szószokhoz, míg a vastagabb tűk sűrű szószok fecskendezéséhez, zöldekhez, lekvárokhoz, csokoládéhoz stb. A konyhai fecskendőt péksüteményekhez is használhatjuk, a fánkok és muffinok lekvárral, likőrrel vagy krémmel való megtöltéséhez.
A szószpipetta segítségével elegáns és könnyed módon készíthet lédús steaket. Egy nagy steak vagy egy egész csirke sütőben történő főzésekor elengedhetetlen, hogy időnként a húsra öntsük a szószt, amelyben főzzük. Töltse meg a pipettát mártással, és permetezze ezt a folyadékot a húsra, itt-ott, hogy lédús és puha maradjon.