Időről időre kápráztassa el szeretteit egy tökéletesen elkészített kulináris különlegességgel! A különlegességekhez vagy kifejezetten egy-egy ételhez tervezett serpenyők a konyhában is lenyűgöznek különleges tulajdonságaikkal, de tálaláskor is, az ételek autentikus megjelenése révén. Választhat paella serpenyőt, ha spanyol stílusú ételt tervez. Vagy válasszon egy serpenyőt, amelyet kifejezetten a legfinomabb szószok, pörköltek, húsok vagy zöldségek, rizspuding, szószos tészta vagy akár csokoládé olvasztására terveztek.
A tapadásmentes serpenyő különösen alkalmas könnyű, kevés zsírt tartalmazó receptekhez. Kerülje a fém edényeket és a dörzsölő tisztítószereket, hogy megvédje a serpenyő tapadásmentes bevonatát, és amennyire csak lehetséges, meghosszabbítsa az élettartamát.
Ha egy nagyon jó minőségű serpenyőt választ, akkor számos olyan anyag áll rendelkezésére, amelyek nagyon népszerűek a konyhában: rozsdamentes acél, alumínium, acél vagy öntöttvas. Míg az alumínium és acél serpenyők könnyebbek és könnyebben kezelhetők, addig az öntöttvas serpenyők sokoldalúságuk, nagyon hosszú élettartamuk, de természetes tapadásmentes tulajdonságaik miatt is remek választást jelentenek. A rozsdamentes acél serpenyők lenyűgöznek sima felületükkel, funkcionalitásukkal és modern és elegáns megjelenésükkel.