Annak érdekében, hogy a helyzet ellenőrzés alatt maradjon, a steak pedig puha és lédús maradjon, javasoljuk a konyhai hőmérő használatát.
A hőmérők rendkívül hasznos kiegészítők nagy húsdarabok sütéséhez, de a marhasteakek esetében is, amikor az idő és a hőmérséklet kritikus a precíz eredmény eléréséhez, akár rare , akár medium rare vagy medium well szereti. A rozsdamentes acél szondával ellátott hőmérőket kifejezetten a steak belsejében lévő hőmérséklet mérésére tervezték, anélkül, hogy elveszítené aromás leveit, mint ahogy az vágás esetén történne.
A digitális hőmérők pontosan jelenítik meg a hőmérsékletet Celsius- vagy Fahrenheit-fokban, és gyakran vannak felszerelve más hasznos funkciókkal is, például timer vagy stopperórával, hangjelzéssel vagy mágnesekkel, amelyek a sütőre vagy a hűtőszekrényre rögzíthetők. Az analóg hőmérő minimális befektetés, és a típustól függően bizonyos húsfajtákhoz ajánlott hőmérsékletet is képes megjeleníteni.
Nem minden húshőmérő ajánlott folyadékokhoz is. Ha gyakran készít édesipari termékeket, például szörpöt, zselét, karamelt vagy lekvárokat, győződjön meg arról, hogy a vásárolt hőmérő is rendelkezik ezzel a segédprogrammal. Vagy egyszerűen rendeljen speciális hőmérőt folyadékokhoz, akár forró olajhoz vagy borhoz. Fedezze fel a teljes ajánlatot alább!