A tökéletes húsdarabnak puhanak, lédúsnak és ízletesnek kell lennie. Az a jó, hogy a hús puhaságát speciális edények segítségével könnyen elérhetjük. A legjobb az egészben az, hogy húskalapácsok és puhító eszközök széles választékát kínálja különféle áron, bármilyen zsebben.
A "húspuhító" angol nevén is ismert húspuhító eszköz, a húskalapács igazán megbecsült eszköz a konyhákban. Általában rozsdamentes acélból, fából vagy kemény alumíniumból készül, a konyhai kalapácsnak két vagy akár több oldala is van különböző felhasználási célokra: a húsdarabok puhítása, elvékonyítása vagy átszúrása, hogy a pácok, szószok vagy fűszerek teljesen átjárják őket.
Ha elegánsabb készüléket szeretne, válasszon húspuhításra alkalmas eszközt. Kis méretével és a hagyományos kalapácsnál "békésebb" megjelenésével a hús puhítására szolgáló eszköz eltöri az izomrostokat, így puha húst kap, ami azt a benyomást kelti, mintha a szájban olvadna. Mind a kalapácsok, mind a puhító eszközök jelentősen csökkentik a sertés-, marha-, csirke-, bárány- vagy birkahús pácolási és főzési idejét.