Az élelmiszerek vákuumzárása az élelmiszerek hosszú távú frissen tartásának legmodernebb technikája. A friss élelmiszerek, mint a hús, sajtok, gyümölcsök és zöldségek, de még a főtt ételek is akár 5-ször tovább tárolhatók a szokásosnál.
Ha Ön is azon szerencsések közé tartozik, akik friss és tiszta ételeket kapnak szüleik vagy nagyszülei kertjéből, a vákuumtömítő készülék gyorsan a legjobb baráttá válik a konyhában.
A vákuumzáró készülék úgy működik, hogy erőszakkal eltávolítja a levegőt a vákuum műanyag zacskó belsejéből, és lezárja azt. Oxigén hiányában a mikroorganizmusok, például baktériumok vagy penészgombák szaporodása leáll, és az élelmiszerek megromlási folyamata késik.
Az élelmiszer-vákuumzár egy modern háztartási készülék, de nagyon hasznos minden konyhában. Ez is elengedhetetlen eszköz a sous-vide főzés technikájához – ezt a módszert minden nagy szakács értékeli, mivel megőrzi az ételek ízét, színét és tápértékét.
Fedezze fel a vákuumtömítő készülékek és vákuumzáró zsákok kínálatát az alábbiakban.