Az amerikai OXO gyártó portfóliója több száz konyhai edényt tartalmaz, számos díjjal a dizájnért, a hasznosságért és az innovatív anyaghasználati módokért.
Legyen szó főzésről, tálalásról, tárolásról vagy tisztításról szóló edények, minden OXO termék az univerzális tervezés elvén alapul – úgy tervezték, hogy a lehető legtöbb ember hatékonyan és egyszerűen tudja használni.
Az OXO története az 1980-as években kezdődött, amikor Samuel Farber – egykori üzletember – és felesége, Betsey ízületi gyulladásban szenvedett. Bár a főzés rajongója, Betsey betegsége kényelmetlenséget és fájdalmat okozott neki, amikor a hámozót és más konyhai eszközöket használta. Sam ötlete az volt, hogy adjon a feleségének egy ergonomikus és könnyen használható eszközt a gyümölcs- és zöldségpucoláshoz.
Az OXO alapítója odáig jutott szenvedélyével, hogy a geriátria területén dolgozó orvosokkal dolgozott együtt olyan konyhai eszközök és kiegészítők kifejlesztésén, amelyek minden ember számára megfelelőek: az ergonomikus, csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkező fogantyúktól a lekerekített formákig, éles pengékig és sok minden más számára. tervezési részletek, amelyek egyszerűsítik az ételkészítést és növelik a kényelmet a használat során.
A legnépszerűbb OXO edények közé tartozik a híres zöldséghámozó, Y alakú hámozó, mandolin, 3 az 1-ben avokádó szeletelő készülék, salátaszárító vagy fokhagymanyomó. Az élelmiszer-tárolásra szánt POP tárolóedények világszerte sikeresek, mivel számos előnyt kínálnak.
Az OXO árbevételének egy százalékát minden évben a környezetvédelmi egyesületek támogatására fordítják.