A nagy finomságokat apró és bájos tálakban szolgálják fel. Röviden, Ramekins. Az 50 és 250 ml közötti kapacitású kis hengeres tálak elegáns anyagokból készülnek, nagy hőállósággal - kerámia anyagból vagy hőálló üvegből -, amelyeket főzéshez, de tálaláshoz is használnak.
Bár a ramekins-t különösen finom desszertekhez használják, mint például a krém brûlée, a soufflé vagy a fagylalt, különleges ételeket készíthet tojás és sajt, makaróni, különböző crumblereceptek alapján, hússal és sajttal töltött pite, vagy akár a francia leves hagymával. Természetesen mártásokat, dressing vagy salátákat, például coleslaw-t is szolgálhat ezekben a ramekin tálakban. Tehát ez a bizonyíték arra, hogy az elegáns kialakítás és funkcionalitás teljesen kompatibilis.
Ha szereted a crème brûlée-t (ahogy szeretjük!), Válasszon egy speciális tálat a lenyűgöző bemutatáshoz, mint a francia éttermekben. A speciális francia kerámiából készült tálak egyenletesen osztják el a hőt, és kedvenc desszertjét tökéletes textúrával és ellenállhatatlan megjelenéssel látják el.