Leírás
Az AMT Gastroguss edények felépítése
1. Lotan tapadásmentes réteg
2. Kerámia részecskeréteg
3. Korróziógátló réteg
4. Kemény titán-oxid réteg
5. Homokfúvott alumínium
AMT Gastroguss márkájú mély serpenyő 32 cm átmérővel és 8 cm magassággal, alumíniumból tapadásmentes Lotan® réteggel. A serpenyő Németországban készült .
AMT Gastroguss – A világ legjobb serpenyője – a VKD (Németország legnagyobb szakácsszövetsége) szerint
Az összes AMT Gastroguss terméket kézi öntött alumíniumból készítik képzett mesteremberek. A kézi öntött alumínium előnyei közé tartozik: hosszabb kikeményedési idő, amely megakadályozza az anyag igénybevételét, homogén öntvény és kisebb számú légbuborék keletkezése az anyagban, mint a gépesített öntésnél.
Az AMT Gastroguss edények alapja nagyon vastag, akár 9 mm vastag. Az alap több energiát tárol és nem melegszik túl könnyen. Az AMT Gastroguss edények arról is híresek, hogy az alap nem deformálódik idővel, még akkor sem, ha szélsőséges hőmérsékleti ingadozásoknak vannak kitéve.
A Gastroguss termékek alapját képező alumínium először egy titán-oxid réteget, majd egy alapréteget kap, amely véd a korróziótól. Ezen alaprétegek után kerámia részecskékkel és tapadásmentes Lotan® felületi réteg következik.
A tapadásmentes Lotan® réteg a klasszikus tapadásmentes bevonat minden előnyét kínálja, de mindezt PFOA nélkül teszi.
A Gastroguss edények fogantyúi 240°C-ig ellenállnak. Így azonnal gratinálhatja az ételeket, miután a főzőlapon megsütötte őket, anélkül, hogy edényt kellene cserélni. Az edények ergonomikus fogantyúit a német nemzeti kulináris csapat segítségével fejlesztették ki.
Ez a serpenyő mosogatógépben mosható, és minden főzőlapon használható, kivéve az indukciós főzőlapokat.