Leírás
Az utolsó generációs, sous-vide főzési technika egyre gyakrabban megtalálható a modern éttermekben és a főzni szerető amatőr szakácsok konyháiban is.
Miért? Mert az egészséges, zsiradék nélküli, ízletes és egyenletes főzést promoválja, amely során az ételek tápanyagtartalma megmarad és a végeredmény magasabb rendű, mint a hagyományos főzési folyamat végeredménye.
A főzési technika alapelve az élelmiszerek vákuumozott zacskóban, viszonylag alacsony hőmérsékleten, vízben történő (55°-65°C) főzése.
Az Unold termék erre a technikára született, ötvözve az egyszerű és hatékony használat összes alapelvét. Kis méreténél fogva könnyen tárolható, egyszerűen használható: belehelyezzük a vízzel töltött edénybe (amelybe az élelmiszereket tartalmazó vákuumzacskók kerülnek), beállítja a víz kívánt hőfokát... és elindítja.
Többé nincs kellemetlen szag, füst a konyhában, az egész konyhai művészetet megújítja, marha, disznó és szárnyashúst, zöldségeket, tengeri gyümölcsöket, desszerteket, szirupokat, majdnem mindent készíthet vele, csak sokkal ízletesebben, mint ahogyan azt addig megszokta.
A készülék nem mosható mosogatógépben.
A készülék jellemzői
- Teljesítmény: 1300W;
- Feszültség: 220-240;
- Állandó hőmérséklet a hőpompának köszönhetően;
- Zsiradék nélkül használható;
- Timer funkcióval van ellátva (akár 60 h-ig);
- Automatikus leállás, amikor nincs elegendő víz;
- LCD kijelző;
- 0°C - 95°C közötti állítható hőmérséklet;
- Minden hőálló, legalább 18 cm magas edénnyel használható;
- Anyaga: műanyag, rozsdamentes acél.