Leírás
Az AMT Gastroguss edények felépítése
1. Lotan tapadásmentes réteg
2. Kerámia részecskeréteg
3. Korróziógátló réteg
4. Kemény titán-oxid réteg
5. Homokfúvott alumínium
AMT Gastroguss alumínium lábas, átmérője 28 cm, magassága 12 cm, Lotan® bevonattal, gyártási helye: Németország.
A VKD szerint (Németország legnagyobb séf egyesülete) az AMT Gastroguss serpenyő a világ legjobb serpenyője.
Minden AMT terméket hozzáértő szakemberek csapata önti manuálisan alumíniumból. Az öntött alumínium edények előnyei: nagyobb szilárdulási idő, amely megelőzi az anyag igénybevételét, az öntés homogén, ezáltal kevesebb légbuborék keletkezik az anyagban, mint a mechanikus öntés során.
Az AMT Gastroguss edények alapja akár 9 mm vastagságú is lehet. Ez lehetővé teszi a hő jobb tárolását, valamint megelőzi a gyors túlmelegedést. A Gastroguss edények alapja attól nagyszerű, hogy nem veszíti el formáját extrém hőmérsékletnek való kitétel esetén sem.
A Gastroguss termékek alapanyagául szolgáló alumíniumot először homokkal szórják meg, ezáltal 12-szeresére növelik azon rétegek tapadási felületét, amelyek ezután kerülnek az alumíniumra. Az edényre kerülő első réteg egy 20.000° C fokon hőkezelt titán-oxid, ez majdnem olyan keménységű anyag, mint a gyémánt. A következő rétegek: korrózióálló bevonat, egy középső réteg, kerámia részecskékkel és egy tapadásmentes Lotan® bevonat.
Ezzel a tapadásmentes réteggel csak az AMT Gastroguss edényeknél találkozhatunk, a tapadásmentesség mellett segít a könnyebb tisztításban és antibakteriális jelleggel bír.
A Lotan® bevonat a klasszikus tapadásmentes rétegek összes előnyét nyújtja, azonban nem tartalmaz PFOA-t.
A Gastroguss edények fogantyúi akár 240°C-t is kibírnak. Épp ezért, tűzhelyen elősütött ételeket nyomban a sütőbe lehet tenni, edénycsere nélkül. Az ergonomikus fogantyúk kifejlesztésében a Német Nemzetközi Gasztronómiai Csapat segített.
Mosogatógépben mosható, bármilyen tűzhelyen alkalmazható, kivéve az indukciós főzőlapot.