Leírás
Az AMT Gastroguss edények felépítése
1. Lotan tapadásmentes réteg
2. Kerámia részecskeréteg
3. Korróziógátló réteg
4. Kemény titán-oxid réteg
5. Homokfúvott alumínium
Mély serpenyő, AMT Gastroguss márka átmérője 26 cm , magassága 8 cm, alumíniumból, Lotan® tapadásmentes réteggel, Németországban gyártva.
AMT Gastroguss - A világ legjobb serpenyője - a VKD (Németország legnagyobb szakácsszövetsége) szerint
Az összes AMT Gastroguss terméket kézi öntött alumíniumból készítik képzett mesteremberek. A kézi kasztalumínium előnyei közé tartozik: hosszabb kikeményedési idő, ami megakadályozza az anyag igénybevételét, homogén öntvény és kisebb számú légbuborék keletkezése az anyagban, mint a gépesített öntésnél.
Az AMT Gastroguss edények alapja nagyon vastag, akár 9 mm vastag is. Az alap több energiát tárol és nem melegszik túl könnyen. Az AMT Gastroguss edények arról is híresek, hogy az alap nem deformálódik az idő múlásával, még akkor sem, ha szélsőséges hőmérsékleti ingadozásoknak vannak kitéve.
A Gastroguss termékek alapjául szolgáló alumíniumot először titán-oxid réteggel vonják be, majd egy alapréteget, amely véd a korróziótól. Ezen alaprétegek után egy kerámiarészecskékből álló medián réteg és egy tapadásmentes felületi réteg, a Lotan® következik.
A Lotan® réteg a klasszikus tapadásmentes réteg minden előnyét kínálja, de PFOA-t nem tartalmaz.
A Gastroguss edények fogantyúi 240°C-ig ellenállnak. Így azonnal gratinálhatja az ételeket, miután a főzőlapon megsütötte őket, anélkül, hogy edényt kellene cserélni. Az edények ergonomikus fogantyúit a német nemzeti kulináris csapat segítségével fejlesztették ki.
A serpenyő mosogatógépben tisztítható, és minden főzőlapon használható, kivéve az indukciós főzőlapot.