A Demeyere 1908-ban alapították, Belgiumban. Az idő múlásával a vállalat nevéről most már vonatkoztatni lehet, hogy rozsdamentes edények és konyhai eszközök gyártásával foglalkozik.
Eddig a Demeyere az egyedüli vállalat, amely megoldott minden problémát ahhoz, hogy olyan technológiákat alkalmazzon a konyhai eszközök gyártásában, amely minden főzési eljáráshoz használható, élelmiszerek főzésére és sütésére egyaránt. Ez az alkalmazás abból az alapelvből indult, hogy minden egyes eljárás, amelyeket fent megemlítünk, különböző alátámasztási technikákra van szükség, hogy a legjobb eredményt kapjuk meg.
A 60-as évek végén, a Demeyere volt az első vállalat, amely alumínium szendvics lemezek felhasználásával el kezdett edényeket gyártani. A vállalat kifejlesztette a SILVINOX©, kezelési formát ferde felületekre, amelyek a mai napig se érték el teljesítményüket. Az innovációk listája még nem ért véget! A Demeyere 7 rétegű anyagot alkotott, amelynek vastagsága alkalmazkodik az ételfőzés folyamatához, ahogy más ismert innovációk, mint például: a BRINOX®, az InductoSeal©, az InductoBase® és a ControlInduct©.
A 80-as években a Demeyere a Triplinduc®-ot alkotta meg, amely 3 speciális ötvözet keveréke és az edény főzési alapterülére van alapszik. Ez a folyamat az edényt alkalmassá teszi minden főzési módszerhez, beleértve az indukciót is (a használt anyagok mágneses tulajdonságainak köszönhetően), főzés közben megengedett a főzési lap váltása. Ez az eljárás az idő múlásával azt bizonyítja, hogy nagyon ellenállóak a használatra, és nem veszítik el formájukat, így több éves használat után is lapos marad.
Származási hely: Belgium.