Leírás
Az AMT Gastroguss edények felépítése
1. Lotan tapadásmentes réteg
2. Kerámia részecskeréteg
3. Korróziógátló réteg
4. Kemény titán-oxid réteg
5. Homokfúvott alumínium
AMT Gastroguss márkájú, 28 cm átmérőjű és 8 cm magas, kb 4,3 l űrtartalmú serpenyő alumíniumból tapadásmentes Lotan® réteggel. A termék az Németországban készült.
AMT Gastroguss – A világ legjobb serpenyője – a VKD (Németország legnagyobb szakácsszövetsége) szerint
Az összes AMT Gastroguss terméket kézi öntött alumíniumból készítik képzett mesteremberek. A kézi öntött alumínium előnyei közé tartozik: hosszabb kikeményedési idő, amely megakadályozza az anyag igénybevételét, homogén öntvény és kisebb számú légbuborék keletkezése az anyagban, mint a gépesített öntésnél.
Az AMT Gastroguss edények alapja nagyon vastag, akár 9 mm vastag. Az alap több energiát tárol és nem melegszik túl könnyen. Az AMT Gastroguss edények talpa arról is híres, hogy nem deformálódik idővel, még akkor sem, ha szélsőséges hőmérsékleti ingadozásoknak vannak kitéve.
A Gastroguss termékek alapját képező alumínium először egy titán-oxid réteget, majd egy alapréteget kap, amely véd a korróziótól. Ezek után az alaprétegek után egy kerámiarészecskékből álló medián réteg és egy tapadásmentes felületi réteg, a Lotan® következik.
A tapadásmentes Lotan® réteg a klasszikus tapadásmentes bevonat minden előnyét kínálja, de mindezt PFOA nélkül teszi.
A Gastroguss edények fogantyúi 240°C-ig ellenállnak. Így azonnal gratinálhatja az ételeket, miután a főzőlapon megsütötte őket, anélkül, hogy edényt kellene cserélni. Az edények ergonomikus fogantyúit a német nemzeti kulináris csapat segítségével fejlesztették ki.
A serpenyő mosogatógépben mosható, és az indukciós főzőlapok kivételével minden főzőlapon használható.