Leírás
Az AMT Gastroguss edények szerkezete
1. Lotan tapadásmentes réteg
2. Kerámia részecskeréteg
3. Korróziógátló réteg
4. Kemény titán-oxid réteg
5. Homokfúvott alumínium
Wok serpenyő, AMT Gastroguss márka 30 cm átmérőjű és magassága 10 cm,alumíniumból, ragasztómentes Lotan® réteggel, Németországbangyártott termékkel.
Az AMT Gastroguss összes terméke képzett kézművesek kézzel öntött alumíniumból készül. A kézi castaluminum előnyei közé tartozik: hosszabb pácolási idő, amely megakadályozza az anyag stresszét, homogén öntést és kisebb számú légbuborék előfordulását az anyagban, mint a gépesített öntvény esetében.
Az AMT Gastroguss edények nagyon vastag alapja, legfeljebb 10 mm vastag. Az alap több energiát tárol, és nem túlmelegszik könnyen. Az AMT Gastroguss edények arról is híresek, hogy az alap nem deformálódik az idő múlásával, még akkor sem, ha szélsőséges hőmérséklet-változásoknak vannak kitéve.
A Gastroguss termékek alapjául szolgáló alumíniumot először homokfúvással kell elhobbantani, hogy a ráhordandó rétegek tapadási felületének 12-szeres növekedése legyen. Az edényekre alkalmazott első réteg titán-oxidból készül, 20 000 ° C-on égve, majdnem olyan kemény, mint a gyémánt. A következő rétegek vannak alkalmazva: az antikorrozív réteg, a kerámia részecskékkel ellátott medián réteg és a Lotan® nevű tapadásmentes felületi réteg.
Ez az antiragasztó réteg csak az AMT Gastroguss serpenyőkben található, és az antiragasztó tulajdonságok mellett, amelyek segítenek az edények könnyű tisztításában, antibakteriális hatása is van.
Az anti-ragasztó Lotan® réteg a klasszikus ragasztómentes bevonat minden előnyét kínálja, de mindezt PFOAnélkül teszi.
A Gastroguss edények fogantyúi akár 240 °C-oshőmérsékletet is kibírnak. Így az ételeket közvetlenül a főzőlapon sült után, az étel megváltoztatása nélkül is kielégítheti. Az edények ergonomikus fogantyúit a Német Nemzeti Kulináris Csapat segítségével fejlesztették ki.
A wok serpenyő mosogatógépben mosható, és az indukciók kivételével minden főzőlapon használható.