Leírás
Japán Shotoh kés gyümölcsök és zöldségek hámozására, a Miyabi márkától, speciális, 14 cm-es pengével, korrózió- és ütésálló. Alkalmas zöldségek, fűszernövények, hal és hús vágására.
Mind a penge, mind a nyél a legértékesebb anyagokból készül, amelyek a kés feltűnő megjelenését formálják. Sőt, az erős SG2 mikrokarburizált acél pormagot 100 acélréteg védi. A MIYABI innovatív jégkeményedési eljárása hosszú ideig garantálja a CRYODUR pengék tartósságát. Gyönyörű külseje alatt a Damaszk virágminta extra tartósságot kínál.
A szikeszerű pengét egy hasonlóan feltűnő karéliai nyír (Masur) nyél egészíti ki. A karéliai nyír, amely a kések nyeleinek megbecsült anyaga, az egyetlen fa, amelyet valaha Faberge tojásban használtak.
Kézzel készített Sekiben, Japánban.
Jellemzők:
- MicroCarbide MC63 por acél pengemag 100 réteg acélba ágyazva;
- SG2 mikrokarbid poracél;
- Eredeti japán vékony pengeprofil;
- Kézi csiszolás a háromlépéses Honbazuke eljárással;
- A penge CRYODUR® kriogén eljárással edzett -196°C-on, Rockwell 63 keménységen;
- 101 rétegű damaszkuszi virágmintás, katana éllel;
- Hagyományos japán karél (masur) nyírfa nyél;
- Japánban, Sekiben készült.
Ez a kés csak kézzel tisztítható.