Leírás
Emile Henry kenyérsütő forma, méretei 28 x 15 x 12 cm (Külvilági méretek, fogantyúval), űrtartalma 1,8 liter (belvilág 22 x 13 x 10), anyaga hőálló kerámia HR®.
A konyháink az évek során megváltoztak, azonban a kerámiát, mint alapanyagot, főleg akkor, ha hőálló, továbbra is használják sütéshez. Emile Henry ezért fejlesztette ki ezt a különleges kenyérsütő edényt, amely nagyon közel áll a hagyományos sütőkhöz / kemencékhez és amelynek a segítségével ropogós kérgű (héjú) kenyeret süthet.
A tető (fedél) egyenletes sütést tesz lehetővé és állandó páratartalmat biztosít, ami fontos szempont a minőségi kenyér elkészítésében. A fedélen lévő kis lyukak segítségével könnyű, rugalmas kenyér belet és ropogós, aranyszínű kenyérhéjat bíztosít.
Az Emile Henry laboratóriumokban kifejlesztett HR® (High Resistance / Tűzálló) kerámiák elviselik a 270 °C-os hőmérsékletet is, és egyenletesen oszlatják el a hőt a kenyér sütő forma teljes beltéri felületén. A kenyér sütő forma kivitelezéséhez használt zománc megvédi ezt a karcolásoktól és a sérülésektől (közvetlenül a kenyér sütő formában vághatja a készítményt; a termék megkarcolodása nélkül), ugyanakkor lehetővé téve a mosogatógépben történő tisztítást.
Bármilyen kenyeret készíthet ebben, amit csak akar / szeretne, csak keresse meg kedvenc receptjét. Ki kell kenni (zsírozni) a kerámia kenyérsütő formát és megszórni lisztel vagy pedig ki kell bélelni sütőpapírral. A videó felvételen van egy recept is.
Csak akkor ragad / tapad, ha gluténmentes lisztet használnak.
Jellemzők:
Külső méretek: 28 x 15 x 12 cm;
Belső méretek: 22 x 13 x 10 cm;
Teljes űrtartalom: 2,2 liter;
Kihasználható űrtartalom: 1,8 liter.